Németh Bálint - Karikagyűrű-szakértő 06 20 436 65 91

Németh Karikagyűrű

Válassz kék zafírt a karikagyűrűdbe!

2020. július 21. - nebalint

Ha valóban hosszú időn át tartós és szép karikagyűrűt szeretnétek, akkor kődíszítésnek csakis drágakövet javaslok. A legnépszerűbb variáció a gyémánt, amiből különböző méretűt, sőt színeset is tudtok választani! A gyémántok elrendezésének pedig csak a képzelet szabhat határt. Itt azonban nem áll meg a történet! Egyre gyakrabban döntötök a meseszép kék zafír mellett!

zafir1.jpg

A kép forrását ITT találod.

Top 5 ok, miért válassz zafírt a karikagyűrűdbe:

1.) A legkeményebb drágakövek közé tartozik, emiatt hihetetlenül ellenálló és strapabíró kő.

2.) A kékes-lila sokféle árnyalatában elérhető, amelyek egymással vagy akár gyémánttal is kreatívan kombinálhatók.

3.) Színe hosszú idő elteltével sem változik meg, illetve nem homályosodik be.

4.) Áruk általánosságban valamivel alacsonyabb, mint a gyémánté.

5.) Erős a fényvisszaverő képességük, így még borult időben is gyönyörűen ragyognak.

zafir2.jpg

A kép forrását ITT találod.

 

Dióhéjban a zafírról:

A korund ásványfajta egyik változata a zafír. A vegyileg tiszta korund színtelen és áttetsző, de szennyeződések hatására elszíneződhet. Vörös színű változata a rubin, kék változata a zafír, narancssárga változata a padparadsa, színtelen változata pedig a leukozafír. A kék zafír színét egyébként a vas mellett, a nagy szilárdságot biztosító titán adja. 

A korund, azaz a zafír "alapanyaga" a gyémánt utána a második legkeményebb ásvány. Emiatt tartós és ellenálló drágakő. A zafír valamivel keményebb a rubinnál, a zafírok között pedig a Srí Lankai a legkeményebb. Értéke a kék árnyalatától és annak tisztaságától, a kő méretétől, csiszolásától és minőségétől függ. 

A színtelen zafír nagyon hasonlít a gyémánthoz. Felületes összehasonlításnál, gyakorlatilag nem lehet őket megkülönböztetni. Ennek fő okai, hogy a zafírnak és a gyémántnak is erős a fénye, illetve a zafír keménysége okán a gyémánton kívül az összes többi követ karcolja.

Természetes közegben a zafírra gyakran nagy méretben és kiváló állapotban lehet rátalálni. Ott, ahol zafír található, legtöbbször előfordul rubin is, de nem egyenlő arányban. Legismertebb lelőhelyei: Sziám, Srí Lanka, USA Montana állama és Ausztrália néhány területe.

Ékszerek készítéséhez már az ókor óta használják. A történelem során a békével és a boldogsággal hozták összefüggésbe. Perzsiában például úgy hitték, hogy a kék zafír kék eget és békét hoz viselője életébe.

img-7537.jpg

Kati és Zoli karikagyűrűi kék zafírokkal díszítve

Hogyan csökkentsétek a karikagyűrűtök árát? Törtarannyal!

Sok a kiadás az esküvő körül? Igyekeztek spórolni ott, ahol tudtok? Egyáltalán nem ciki, sőt! Nem vagytok egyedül! Mindig azt mondom, hogy idővel nem az fog számítani, hogy milyen torta vagy zenekar volt az esküvőn, hanem a hosszú távú dolgok. A karikagyűrűket évekig hordani fogjátok nap mint nap, ezért fontos, hogy jó minőségűek, szerethetőek és kényelmesek legyenek. Hosszú távon rosszabbul jártok, ha azzal akartok spórolni, hogy nem megbízható helyről vásároltok gyűrűket... Ne aggódjatok azonban, van megoldás! Csökkentsétek az árat törtarannyal!

Mi az a törtarany? Tisztázzuk gyorsan: minden ékszer (vagy egyéb arany tárgy), amit már nem szeretnénk vagy nem tudunk ékszerként értékesíteni. Ha van otthon olyan használt, nem hordott, megunt vagy sérült arany ékszeretek, amitől szívesen megválnátok, hozzátok el a konzultációra! Én mindig az aktuális világpiaci árat ajánlom az aranyért!

dsc_7357.jpg

Mi a menete a használt ékszer beszámításának?

1.   Hozzátok el a konzultációra, ahol megvizsgálom a szóban forgó ékszert, ékszereket.

2.   Kiszámolom a hozott arany értékét, amit mindig az aktuális világpiaci ár határoz meg. Ezt természetesen nem kell azonnal elfogadnotok, ha szívesen körülnéznétek, hogy máshol mennyit ér az adott darab, tegyétek meg mindenképpen!

3.   Ha megegyezünk, beveszem az ékszert és a karikagyűrűtök árából levonom az értékét. Ezzel hatékonyan tudtok spórolni, anélkül, hogy le kellene adnotok a gyűrűk minőségéből.

Fontos tudnotok, hogy az ékszerek sohasem színaranyból készülnek. Ennek az az oka, hogy az arany önmagában egy nagyon puha és sérülékeny fém. Hogy hordható legyen, ellenállóbb anyagokkal kell ötvözni. Pl. acél, réz, cink stb. Ha érdekel a téma mélyebben, olvasd el a korábbi posztomat: KATT!

Tehát azzal az ékszerrel, amit törtaranyként átveszek Tőletek, még sok-sok munka van. Az ötvözetből ki kell nyerni ugyanis a színarany-tartalmat. Ez nagyon magas hőfokon történő olvasztással lehetséges. Csak ezt követően tudjuk az aranyat újra felhasználni ékszerek elkészítéséhez.

15799871_220226178434290_711703546431337406_o.jpg

Néhány gyakran felmerülő kérdés:

  • Számít-e hogy más színű aranyból van a hozott ékszer, mint amilyen karikagyűrűt szeretnénk? 

Nem! Két okból sem. Az egyik, hogy maga a színarany sárgás árnyalatú. Attól függ az arany ékszerek színe, hogy milyen fémekkel ötvözik. A fehér árnyalatút ezüstös, szürkés fémekkel, míg a rozé színűt vörösesekkel ötvözik. Mivel újrafelhasználás előtt, az ötvözőanyagok eltávolításra kerülnek, teljesen mindegy az ékszer színe. A másik ok, amiért nem számít: nem a hozott ékszerből kinyert aranyból készül majd a gyűrűtök. A törtaranyat csak később használom fel, hiszen nagyon elnyújtaná a karikagyűrűk elkészülésének idejét.

  • Drágakövekkel, ásványokkal, cirkóniával stb. díszített ékszert is beszámítasz?

Természetesen! Minden esetben megvizsgálom az ékszerben található köveket. Ha értékes, természetesen megtérítem az árát. Ha kvázi értéktelen - például üveg, plasztik vagy egyéb - , akkor felesleges foglalkozni vele.

  • Nem baj, ha máshol is megkérdezzük, hogy mennyiért vennék be a törtaranyat?

Nem, dehogy baj. Én mindig az aktuális világpiaci áron számítom be az aranyat. Ez egy hivatalosan meghatározott összeg per gramm, amire Ti is bármikor rákereshettek az interneten. A tájékozódás jó dolog, az élet minden területén, főleg ha az anyagiakról van szó. Kérdezzetek körbe nyugodtan több helyen, de szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy nagyon sok a csaló. Gyakran jönnek hozzám azzal, hogy eladták valahol a használt ékszereiket és átverték őket... Legyetek résen, kérlek!

orsi_laci-11.JPG

Exkluzív lehetőség!

Szeretnéd, ha egy számodra valamiért sokat jelentő ékszer aranytartalmának felhasználásával készülne el a karikagyűrűd? Pl. Nagymamád medálját olvasztanád be szeretetből, tiszteletből a gyűrűdbe? Vagy újraházasodtok, hogy megerősítsétek eskütöket, és a korábbi karikagyűrű aranytartalmát szeretnétek viszont látni az újban? Nálam erre is van lehetőség! Tudnotok kell azonban, hogy ez egy idő- és költségigényes eljárás. Emiatt drágábbak lesznek a karikagyűrűk és tovább tart az elkészítésük. Viszont igazán különleges ékszerek készülhetnek így! Ne féljetek belevágni!

Ha további kérdésetek adódna a törtarany beszámítással kapcsolatban, keressetek telefonon: +36204366591. ;)

m.jpg

Nagy tavaszi felmérés!

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy számotokra milyen az ideális karikagyűrű! Nemrég a Facebook-on megosztottam veletek a Nagy Tavaszi Kérdőívet, amiben lehetőségetek van elmondani, hogy milyen gyűrűre vágytok igazából. Kitöltése maximum 5 percet vesz igénybe, cserébe viszont sokat segítetek nekem abban, hogy olyan karikagyűrűket készíthessek, amikre valóban vágytok.

Már pályakezdőként is fontos volt számomra, hogy megismerjem azokat az elvárásokat és igényeket, amik elsődlegesek az engem felkereső, ékszerre vágyó vendégeim számára. Ez a fajta hozzáállás és kíváncsiság a mai napig megmaradt bennem. 

Számomra a vásárlóim elégedettsége az elsődleges, ezért fontosnak tartom a folyamatos fejlődést. Ennek pedig kulcsfontosságú eleme a kétirányú kommunikáció, párbeszéd. A kérdőív kitöltésével most Te is bekapcsolódhatsz ebbe. Kérlek, segítsd a munkámat azzal, hogy kitöltöd!

Köszönöm azoknak, akik már megtették. Azoknak pedig külön hálás vagyok, akik elküldték, megosztották ismerőseikkel a kérdőívet, hogy ők is részt vehessenek benne. 

Ha még nem tetted, itt tudod kitölteni:

 

>>> NAGY TAVASZI KÉRDŐÍV <<<

zs_l_eskuvo_0114.jpg

Állatbarát szalon: érkezz a kutyusoddal!

Tudtátok, hogy a szalonom állatbarát? Nyugodtan hozzátok el kedvenceteket a konzultációra vagy a gyűrűk átadására! Nekem jelenleg sajnos nincs kutyám, de gyerekkoromban mindig volt a családban legalább egy blökink. Ezért is örülök, ha elhozzátok négy lábú társatokat hozzám egy nagy simire!

Legyen részese kutyusotok is életetek egyik legmeghatóbb élményének, azaz a karikagyűrűk átvételének! Azt tapasztalom, hogy sokan közületek a Nagy Napon se hagyják otthon a blökiket, ami egy szuper dolog, hiszen ők is családtagok. Sőt, a legnagyobb cukiság bomba az, ha a ceremónián ők viszik az oltárhoz a karikagyűrűket. :) Aztán vigyázat, nehogy ellopják a show-t! 

v1.jpg

Köszönöm a képet Violának és Zolinak!

v2.jpg

Köszönöm a fotót Sofynak és Gyulának!

Egyébként több egyedi ékszert is készítettem már kutyákhoz kapcsolódóan. Például valaki azzal keresett meg, hogy készítsek neki egy füge formájú medált, ami Füge nevű kutyusára emlékezteti. Szeretem az ehhez hasonló személyes, kreatív ötleteket. Keressetek bátran ilyesmivel is! :)

Egyébként nem csak a kutyusok, hanem a madarak is gyerekkorom óta közel állnak hozzám. :) Erről, itt írtam bővebben: KATT!

roze.jpg

Ezúttal a Roadster Magazinnak meséltem a karikagyűrűimről

Nemrég megkeresett a Roadster Magazin újságírója azzal, hogy szívesen írna egy cikket az általam készített karikagyűrűkről. Természetesen igent mondtam, hiszen mindig jól esnek az effajta megkeresések. Sok téma szóba került. Többek között például, hogy hogyan lesz valakiből karikagyűrű-szakértő? Hogy milyen stílus jellemzi az általam készített ékszereket? Hogy miért tartom fontosnak a személyes találkozót a párokkal? Illetve mivel lehet egyedivé tenni a karikagyűrűket, hogyan készítem el őket, mik a munkafolyamatok, illetve mindez mennyi idő alatt valósul meg?

Ha érdekelnek a fenti kérdésekre adott válaszaim, ne hagyjátok ki a cikket: ITT találjátok!

A legtöbb ékszerésznek, ötvösnek van saját stílusa, ami tetten érhető a munkáiban. Hozzám a klasszikus stílust képviselő ékszerek, a letisztult formavilág, ugyanakkor a finom elegancia áll a legközelebb. A trendek jönnek mennek, de a sárga arany féldomború karikagyűrű sose megy ki a divatból.
61276626_686663681790535_2971301587038765056_n.jpg
Ahogy az egyedi részletek sem, amiktől igazán személyessé válik az ékszerA belső vagy épp a külső felület vésésétől kezdve, a különböző drágaköveken és azok elrendezésén, illetve foglalásán túl, egészen a pár ujjlenyomatával díszített karikagyűrűkig terjed a skála.
Természetesen nem csak klasszikus stílusú, hanem modern (pl. szálcsiszolt) vagy kísérletező (pl. csavart formájú) gyűrűket is készítek. Szeretem a kreatív, kihívást jelentő feladatokat. Munkáimra a jó minőség, a kényelmes viselet és a tartósság jellemző.
img_6416.jpeg

Ha nyáron lesz az esküvőtök, még időben vagytok. Foglaljatok hozzám időpontot és tervezzük meg együtt álmaitok karikagyűrűjét!
A tökéletes karikagyűrű elkészítésének lépéseiről itt olvashattok bővebben: KATT!
Mennyi idővel az esküvő előtt rendeljétek meg a gyűrűket? A választ ITT találjátok!
dsc_7357.jpg

2019 kedvenc karikagyűrűi!

Ismét eltelt egy év. Ilyenkor - másokhoz hasonlóan - én is visszagondolok az elmúlt hónapok eseményeire, értékelem, összegzem magamban az évet és újabb célokat tűzök ki a jövőre nézve. Ebben az időszakban szívesen idézem fel azokat a munkákat, ékszereket, amik valamiért különlegesek voltak számomra és közel álltak a szívemhez.

Természetesen minden karikagyűrűhöz egyedi élmények és érzések kapcsolódnak, amik összehasonlíthatatlanok (pl. egy szuper beszélgetés az adott párral, egy elérzékenyülés, amikor átveszik a gyűrűt vagy éppen az izgalom, ami rám is átragad, ha leánykéréssel kapcsolatban keres fel egy férfi). Szóval az összes munkám, gyűrűm különleges és meghatározó valamilyen oknál fogva. Ettől függetlenül, mégis minden évben van néhány darab, ami vezeti nálam a "top listát". Ennek többféle oka is van, például egy különleges ötvöstechnika alkalmazása, ami számomra is kihívást jelentett vagy egy semmi máshoz nem hasonlítható jelkép, motívum gyűrűbe vésése stb.

Ebben a posztban szeretném megmutatni Nektek az 5 kedvenc idei munkámat. Fogadjátok szeretettel! :)

1.) Platina karikagyűrű-pár

A platina egy fantasztikus fém, amivel élvezet dolgozni, majd viselni a belőle készült ékszereket. Ennek az anyagnak számos előnye van az arannyal szemben, például többek között sokkal strapabíróbb és fényesebb fém. Ennek a platina gyűrűpárnak mind a női, mind a férfi darabja fekete gyémánttal díszített, amit a nőiben fehér brillek egészítenek ki.

Ha szeretnétek többet tudni a platináról, olvassátok el korábbi posztomat: ITT!

img-5899_1.jpg

2.) Csavart formájú karikagyűrűk

Egy kedves pár rendhagyó és teljesen egyedi ötlettel keresett meg: csavart formavilágú karikagyűrűket szerettek volna. A közös tervezést, a vázlatok elkészítését követően lelkesen vágtam bele a feladatba, amelynek ez a csodás fehér arany gyűrűpár lett a végeredménye. A női ékszer csavart formáját egyik irányból gyémántok sora ékesíti. 

Ti is egyedi karikagyűrűkről álmodtok? Inspirációért, katt IDE!

img_6416_1.jpeg

3.) Egymásra "rímelő" vésések

Ez a rozé arany karikagyűrű-pár szintén nagy kedvencem a 2019-es évből. Gyakran találkozom azzal a kéréssel, hogy a jegyespárok valamilyen véséssel szeretnék személyesebbé tenni a gyűrűiket. Ebben az esetben azonban még ennél is egyedibb és különleges megoldás született: a női darab külső vésése jelenik meg a férfi gyűrű belső felületén.

Ha Ti is szeretnétek egyedi vésést a karikagyűrűtökbe, olvassátok el EZT!

img-6450_1.jpg

4.) Eljegyzési gyűrűk

A lánykérő gyűrűk megtervezése minden esetben izgalmas feladat, hiszen a "célszemély" nincs jelen. A hozzám forduló férfival együtt kell kitalálnunk, hogy minek is örülne. No, és persze a megfelelő méret megválasztása sem mindig egyszerű feladat. A fotón lévő eljegyzési gyűrű központi gyémántja ebben az esetben nem a leggyakrabban választott kerek, hanem ovális formájú. Emellett körben apró brillek is díszítik.

Hogyan válassz eljegyzési gyűrűt? Megtudhatod: ITT!

72779428_533825567392214_3028866565555617792_n.jpg

5.) Klasszikus karikagyűrű-pár

A legidőtállóbb típus (esztétikai értelemben) az összes közül: a klasszikus stílusú karikagyűrű. Mi jellemzi? Az, hogy sárga aranyból készült, formája féldomború, felülete pedig fényes csiszolású. Ezt a letisztult, ugyanakkor szuper elegáns stílus is könnyedén személyre szabható. Akár egyedi belső véséssel vagy akár drágakövekkel stb. Ebben az esetben a női három csillogó gyémánttal díszített.

Arról, hogy lehet elhelyezni a gyémántokat a gyűrűkben, ITT olvashattok néhány ötletet!

image1_2.jpeg

Kíváncsian várom a 2020-as év kihívásait és kedvenceit! :)

Ezúton szeretnék Nektek Boldog Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánni!

Ha pedig jövőre tervezitek az esküvőt, ne felejtsetek el időben gondolni a karikagyűrűkre és felkeresni engem!

 

 

Tegyünk együtt a madarakért!

Gyerekként kertes házban éltem, háziállatokat tartottunk és sok időt töltöttem a természetben. Talán innen ered, hogy az állat- és növényvilág védelme mindig fontos volt számomra. Most 2019-ben, a klímaváltozás egyre nagyobb hatással van a hétköznapjainkra, ezért elengedhetetlennek tartom, hogy aktívan tegyünk a minket körülvevő élővilág védelméért.

Karácsony közeledtével a legtöbb vállalat igyekszik felhívni a figyelmet valamilyen társadalmi problémára, én most és a jövőben is a természetvédelem fontosságát szeretném hangsúlyozni. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel összefogva Jelvényadomány programot indítunk, amely az ünnepek után tovább folytatódik majd.

  • Mivel foglalkozik a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület?

Az MME célja a természet, ezen belül különösen a madárvilág védelmének társadalmi támogatása.

20191113_135333_3.jpgKitűzők, amelyek megvásárlásával te is segíthetsz

  • Ezért tartom fontosnak támogatni az MME munkáját.

Gyerekként sok időt töltöttem a természet és az állatok megfigyelésével. Számos háziállatot tartottunk: kutyákat, papagájokat, macskákat, sőt egyszer egy madárpókot is kaptam a szüleimtől. Édesapám postagalambokkal foglalkozik, innen ered a madarak iránti érdeklődésem. Nyaranta gyakran részt vettem madarász táborokban, ahol többek között madarakat is gyűrűztünk. A sérült madarak mentése szintén aktív része volt az életemnek.

img_6649.jpg

Családi fotó 1988-ból: bal oldalt Édesapám, jobb oldalt bátyám, én 2 évesen középen egy postagalambbal 

Később, amikor már ötvösként dolgoztam, Édesapámmal karöltve megalapítottuk a "Galamb Ékszer" brandet, ami galambászoknak és szeretteinek szól. Ezekért az ékszerekért számos nemzetközi elismerést kaptam.

g_e.jpg

Galamb motívummal díszített, ezüst pecsétgyűrű 

A Magyar Postagalamb Szövetség hivatalos partnere vagyok, rendszeresen rendelnek tőlem ékszereket galambászok, valamint arany, ezüst és bronz kitűzőket készítek a Nemzeti Bajnokságra és a Galambász Olimpiára. Az egyik legnagyobb elismerést a Belga Királyi Légierő ezredesétől kaptam, aki 2016-ban egy szakmai rendezvényen - a belga királyt képviselve - pozitívan nyilatkozott az ékszereimről.

ingridvandenberghe.jpg

Ingrid Van Den Berghe, a Belga Királyi Légierő ezredese pozitívan nyilatkozott a madaras ékszereimről

Azért tartom fontosnak, hogy felhívjam a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkájára, mert felelősséget érzek a természet, az állatok, azon belül pedig a madarak sorsáért. A klímaváltozás számos negatív hatással van a madarak életére: az élőhelyük fokozatosan átalakul, beszűkül, majd elvesztik, a költöző madarak esetében a vonulási irányok megváltoznak, illetve növekszik a táplálék iránti verseny az egyes madárfajok között, de sorolhatnám még.

galambekszer.jpg

Kitűző a Galamb Ékszer márka kollekciójából

  • Hogyan tudsz Te is segíteni? Így működik a jelvény adomány!

Látogass el hozzám, a szalonban található adománygyűjtő perselybe dobj be 500 Ft-ot, majd cserébe válassz egy elegáns, szépen kidolgozott és élethű kitűzőt! Madarak, emlősök, virágok és még sok más jelvény érhető el, a választék pedig folyamatosan frissül. Országosan több mint 350 helyszínen, köztük mostantól a Németh Karikagyűrű szalonjában is hozzájuthattok ezekhez a kitűzőkhöz. Akár saját használatra, akár ajándéknak is szuperek, és csupán 500 Ft-ért cserébe a tiéd lehet! Karácsonyi meglepetésnek is tökéletesek, hiszen duplán jót teszel velük: egyrészt megajándékozol valakit, aki fontos számodra, másrészt támogatod vele a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületet, ezzel pedig teszel valami fontosat a madarakért is.

kituzok.jpg

Adománygyűjtő persely, rajta a kitűzőkkel

Minden adományozónak előre is köszönjük a támogatást! Viseljétek büszkén a kitűzőket! :)

A kitűzők elérhetőek a szalonomban: 1063 Budapest, Szív utca 3.

Bejelentkezés: Németh Bálint, +36 20/ 436-6591.

Tudj meg többet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületről: http://www.mme.hu/

ge.jpg

Repülő galambot ábrázoló, ezüst medál

Megtetszettek a Galamb Ékszer kollekciójának darabjai? Látogass el a márka Facebook oldalára: https://www.facebook.com/galambekszer/

Hogyan válassz eljegyzési gyűrűt?

A hozzám érkező férfiak, mind a tökéletes eljegyzési gyűrűt szeretnék megtalálni a lánykéréshez. A legtöbben viszont tanácstalanok a témában, és bizonytalanul mozognak az ékszerek, drágakövek és nemesfémek területén. Ez pedig teljesen érthető és természetes! Azért vagyok, hogy segítsek eligazodni a számtalan lehetőség között... Ha szeretnéd megtudni, mik azok a szempontok, amiket érdemes figyelembe venni a gyűrű kiválasztásakor, olvass tovább!

Milyen stílusú legyen az eljegyzési gyűrű?

Ehhez gondolt át, hogy párod milyen személyiség, milyen ruhákat, kiegészítőket visel szívesen, mivel foglalkozik vagy például milyen könyveket, filmeket, zenéket szeret. Figyeld meg ezeket tudatosan néhány napig, hidd el sokat segít majd a választásban. Az eljegyzési gyűrű lehet klasszikus vagy modern stílusú, letisztult, díszes, feltűnőbb vagy épp finomabb darab, de akár extravagáns is. Az aktuális divatirányzatokkal azonban jobb vigyázni, ha azt szeretnéd, hogy a kedvesed mindig szívesen viselje majd a gyűrűt!

Korábbi posztom az eljegyzési gyűrűkről

72779428_533825567392214_3028866565555617792_n.jpg

Milyen fémből legyen, illetve milyen színben gondolkodj?

Fontos, hogy az eljegyzési gyűrű jó minőségű, tartós és kényelmes legyen. Ellen kell állnia a hétköznapi tevékenységek során adódó esetleges sérüléseknek. Kérlek, felejtsétek el az ezüstből, ezüstözött egyéb fémből készült darabokat. Szinte biztos, hogy az ilyen gyűrűk hamar tönkremennek majd. Azt javaslom, hogy mindenképpen aranyból, esetleg platinából készüljön az ékszer. Háromféle színből, illetve azok kombinációjából tudsz választani: fehér, rozé vagy sárga arany. A színt a stílus, a bőrszín és a választott drágakő árnyalata határozza meg.

Korábbi posztom az aranyról

Korábbi posztom a platináról

68457768_738872733236296_6337814017272184832_n.jpg

Milyen drágakövet válasszak a gyűrűbe?

Fontos, hogy nem csak a fémnek, hanem a drágakőnek, illetve annak foglalatának is jó minőségűnek és tartósnak kell lennie. A leggyakoribb választás lánykéréshez a gyémánt, amely a legtartósabb, legellenállóbb drágakő a világon. Sokan tartanak attól, hogy a gyémánt megfizethetetlen, de ez nem igaz! Sokféle osztályozású kő, többféle méret létezik. Az a tapasztalatom, hogy mindig sikerül megtalálni a kompromisszumos megoldást. Kedves lánykérésre készülők, semmiképpen ne vegyetek cirkóniát! Ez a mesterségesen előállított kő, tulajdonképpen hamis gyémánt. Sérülékeny, pár éven belül pedig teljesen behomályosodik. Különben is, ki akarna hamis kőre igent mondani?

Korábbi posztom a gyémántról

unnamed.jpg

Milyen méretű gyűrűt válasszak?

A kérdés, ami a legnagyobb fejtörést okozza a legtöbb férfinak: "milyen méretű a párom gyűrűsujja?" Nos, az internet aranybánya ebből a szempontból: számos praktikát, ötletet, tanácsot találsz, hogyan határozd meg a méretet anélkül, hogy párod gyanút fogna. Persze bármilyen ügyes és alapos vagy, előfordulhat, hogy mégsem lesz tökéletes a gyűrű mérete. Fontos infó, hogy ha már tévesztünk, inkább nagyobb legyen, mint kisebb. Azért is jó ha ötvöst keresel fel, mert a lánykérés után könnyedén tud majd állítani a méreten. Ha tömegesen gyártott gyűrűt vásárolsz, esélyes, hogy "üreges gyűrűt" viszel haza, ami később nem vagy csak nagyon nehezen állítható.

További infók arról, hogyan találd meg a tökéletes eljegyzési gyűrűt!

img_6333.jpeg

Ha nem akarod a véletlenre bízni a lánykérő gyűrű megtalálását, fordulj hozzám bizalommal! Beszéljünk meg egy személyes időpontot a műhelyembe! Bejelentkezni továbbra is ezen a számon tudsz: Németh Bálint karikagyűrű-szakértő és ékszerész +36-20-436-6591.

Az esküvő előtt mennyivel rendeljem meg a karikagyűrűket?

Esküvőre készültök? Kezdjétek el időben a szervezést! Általánosságban a párok 1 évvel, de minimum 6 hónappal a Nagy Nap előtt már elkezdik a szervezést. Természetesen - annak érdekében, hogy minden tökéletes legyen - nagyon sok dologgal kell egyszerre foglalkozni és összehangolni. A karikagyűrűk kiválasztását se hagyjátok az utolsó pillanatra!

Az esküvő napja nagyon fontos alkalom minden pár életében, amit szeretne felejthetetlenné tenni. Ugyanakkor ez nap is gyorsan elszalad majd, és csak az emlékek maradnak meg, no és persze a karikagyűrűk! A tökéletes gyűrűpár kényelmes, tartós és személyre szabott, szánjatok időt a megtalálására! Az első személyes konzultációt követően, - ahol meghallgatom az elképzeléseiteket és megtervezzük együtt a gyűrűket -, még hátra van a műhelymunka, az igazítás, az utólagos kérések kivitelezése, illetve a próba is. Azzal is fontos számolnotok, hogy a valóban minőségi végeredményhez idő kell. Ezenkívül a jó szakembereknek általában sok megrendelésük van egyszerre, így nem feltétlenül élveztek elsőbbséget.

img_9923.jpg

Nálam, az első találkozástól a gyűrűk átadásáig, általában 6-8 hét telik el. Természetesen minden darab egyedi, így akár lehet kevesebb vagy több idő is mire elkészül. Arra kérlek Benneteket, hogy ha nem akartok azon izgulni, hogy meg lesznek-e időben a tökéletes karikagyűrűk, akkor minimum 8 héttel a Nagy Nap előtt keressetek meg elérhetőségeim egyikén. A legjobb, ha telefonáltok, akkor azonnal tudunk időpontot egyeztetni személyes konzultációra, ahol egy finom kávé mellett csak veletek fogok foglalkozni. Ezen a telefonszámon, már foglalhatjátok is a konzultációt hozzám: +36 20 43 66 591. Várlak Benneteket szeretettel!

dsc_7341.jpg

Válaszom tehát a címben szereplő kérdésre: az esküvő előtt minimum 8 héttel keressetek meg engem. Csak így tudom garantálni, hogy tartós, kényelmes és valóban egyedi karikagyűrűtök lesz. Ne hagyjátok utolsó pillanatra! Legyen Nektek is olyan karikagyűrűtök, amire egy életen át büszkék lesztek!

img_5491_1.JPG

Milyen a tökéletes lánykérő gyűrű?

Pároddal idén nyáron is több esküvőre voltatok hivatalosak, és már egy ideje Te is gondolkozol a lánykérésen? Jó lenne egy hatalmas buli vagy épp egy meghitt ceremónia keretei között összekötni az életeteket és megünnepelni a szerelmeteket? Kezd a dolgot, azzal, hogy egy felejthetetlen lánykérést szervezel a Párod számára, amihez egy fantasztikus gyűrűt választasz!

1. Egyedi darab, ami passzol Kedvesed személyiségéhez, stílusához és adottságaihoz

Ha már komolyan gondolkozol azon, hogy megkéred a Párod kezét, akkor minden bizonnyal jól ismered már őt, így nem lesz nehéz olyan gyűrűvel meglepned, ami passzol hozzá. Ha mégis bizonytalan vagy, keress fel egy profi ékszerészt, akivel közösen megtervezheted az "álom gyűrűt". Az esztétikus végeredmény azonban, akkor lesz kerek, ha az ékszer Párod adottságaira szabott. Hogy mit értek ez alatt? Pl, ha Kedvesed ujjai rövidebbek, vékonyabbak, nem fog jól állni neki a vastag gyűrű vagy egy hatalmas, nehéz kő...  Ilyenkor érdemes, pl. több apróbb méretű kővel vagy más ötlettel felturbózni az ékszert.

ss.jpg

Smaragd kővel díszített, modern stílusú eljegyzési gyűrű

2. Minden részletében tartós és hosszútávon is kényelmes ékszer

A tökéletes lánykérő gyűrű megtervezésénél fontos szempont, hogy tudjuk, a hétköznapokban milyen fizikai hatásoknak lesz kitéve az ékszer. Mivel foglalkozik a Párod? Sportol-e valamit, és ha igen, mit? Mennyi házimunkát végez? Stb. Ezenkívül meghatározó szempont még Párod ujjának pontos mérete, hiszen így lesz igazán kényelmes viselet a gyűrű. Próbáld meg valamilyen technikával megtudni ezt! Természetesen, ha mégse lesz jó a méret, később tudunk még igazítani rajta. Figyelem: ez a gyémánttal vagy más drágakővel körbe rakott gyűrűkre nem vonatkozik! Ha profi szakemberhez fordulsz, biztos lehet benne, hogy a megfelelő kialakításnak köszönhetően, tartós lesz a gyűrű. Pl. nem esik ki belőle a kő...

ss2.jpgKlasszikus kivitelű gyémánt eljegyzési gyűrű

3. Összhangba hozható később a karikagyűrűvel

Manapság már a legtöbb hölgy esküvő után sem teszi a fiókba eljegyzési gyűrűjét, hanem továbbra is minden nap viseli azt. Van, aki az egyik kezén az eljegyzési-, másikon a karikagyűrűjét, míg más ugyanazon az ujján, egymás felett, egymásra húzva hordja a két ékszert. Így fontos arra is gondolnod, hogy olyan lánykérő gyűrűt válassz, ami később passzol majd a karikagyűrűhöz. Ha tudod, hogy valószínűleg klasszikus, egyszerűbb gyűrűtök lesz, akkor bátrabb lehetsz az eljegyzési gyűrű stílusával kapcsolatban. Viszont ha már most biztos vagy benne, hogy egy karakteresebb gyűrűpár illene a személyiségetekhez, akkor óvatosan az eljegyzési gyűrű túl "cifrázásával".

ss3.jpgGyémánttal díszített sárga- és fehérarany eljegyzési gyűrű