Németh Bálint - Karikagyűrű-szakértő 06 20 436 65 91

Németh Karikagyűrű

5+1 tipp gyémánttal díszített karikagyűrűkre

2019. április 14. - nebalint

Sokszor fejtörést okoz a házasulandó pároknak a karikagyűrű kiválasztása. A hölgyek még nehezebb helyzetben vannak, hiszen valamilyen díszt is szeretnének, de gyakran még maguk sem tudják, hogy milyet. A gyémánt egy örök favorit, amivel nem lehet melléfogni!

Most mutatok Nektek 5 +1 lehetőséget arra, hogy hogyan lehet gyémánttal díszíteni a gyűrűket!

1. Vízszintesen fektetve 

Örök klasszikus: visszafogott, mégis nagyon elegáns. Talán ezzel a két szóval lehetne legjobban jellemezni azt a foglalási módot, amikor vízszintesen helyezünk el gyémántokat a gyűrűn. Azt azért vegyük figyelembe, hogy ez a variáció optikailag szélesítheti az ujjat. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Németh Karikagyűrű (@nemethkarikagyuru) által megosztott bejegyzés,

 

2. Függőlegesen elhelyezve

Több kő választása esetén, a klasszikus vízszintes elosztás mellett, a másik legnépszerűbb opció, ha függőlegesen egy oszlopba foglaljuk a gyémántokat. Letisztult, modern viselet, ami optikailag nyújthatja az ujjat!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Németh Karikagyűrű (@nemethkarikagyuru) által megosztott bejegyzés,

 

3. Egyedi forma

Nem csak vízszintesen és függőlegesen lehet elhelyezni a gyémántokat. Ha a két jól bevált sablontól, valami személyesebbre vágynál, akkor egyedi formát is ki tudok alakítani! Egy jó mintából születnek az igazán sajátos darabok…

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Németh Karikagyűrű (@nemethkarikagyuru) által megosztott bejegyzés,

 

4. Körbefutó ékkövek

A hölgyek nagy kedvencei azok a csillogó darabok, amikbe körbe végig gyémántok vannak foglalva. Ez érthető, hiszen pazar és nagyon látványos. Egyetlen hátránya, amiről nem sokan tudnak: később, ha szükségessé válik a méreten igazítani, nem lehet sem bővíteni, sem szűkíteni. Ezt azért érdemes figyelembe venni!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Németh Karikagyűrű (@nemethkarikagyuru) által megosztott bejegyzés,

 

5. Egy köves

Nem feltétlenül kell sok kő ahhoz, hogy igazán látványos ékszer készüljön. Egyetlen gyémánttal is csodát lehet művelni, ha különleges a foglalása! Lehet egy kicsit nagyobb vagy értékesebb briliánst berakni, esetleg színes követ választani, és az eredmény: káprázatos.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Németh Karikagyűrű (@nemethkarikagyuru) által megosztott bejegyzés,

 

+1 Ha valami nagyon egyedire vágynál...

Nagy érték az is, ami a szemnek láthatatlan? Igen! Elsőre talán különösnek tűnhet, de nem csak a gyűrű látható oldalát lehet díszíteni. A belső felület ugyancsak helyet adhat gyémántberakásnak. A lehetőségek tárháza azonban korlátlan, legyetek kreatívak!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Németh Karikagyűrű (@nemethkarikagyuru) által megosztott bejegyzés,

Vésess egyedi feliratot vagy mintát a karikagyűrűdbe!

A karikagyűrűket többféle módon is személyesebbé lehet varázsolni. Ennek egyik legjobb módja, ha a gyűrűk külső vagy belső felületére egyedi feliratot vagy mintát vésünk. A következő tippekkel, szeretném Nektek illusztrálni az ebben rejlő lehetőségeket! :) Keressetek bátran ötleteitekkel, kéréseitekkel és tervezzük meg együtt azt a karikagyűrű párt, amit egy életen át büszkén viseltek majd!

Néhány tipp, hogyan lehet véséssel díszíteni a karikagyűrűket

1.) Végtelen jel

A "fektetett nyolcas" a végtelen, az örökké és határtalan szerelem szimbóluma. Egyszerű, letisztult jelzés, mégis minden benne van.

img-5283.jpg

2.) Egymás ujjlenyomata

Mindig magadon szeretnéd érezni a párod érintését? Ezzel a véséssel átvitt értelemben, de megteheted! ;)

5.jpg

3.) Egymás neve

Egymás neve, a megismerkedésetek ideje vagy az esküvő dátuma és helyszíne stb. - ezek mind külön-külön nagyszerűek, de kombinálhatod is őket! A gyűrűn lévő hely természetesen kötött, de még így számtalan lehetőség van egy kreatív és egyedi felirat kitalálására! 

img_5491.JPG

4.) Különleges szimbólum

Ha van olyan konkrét szimbólum, amivel azonosulni tudtok, és az kivitelezhető jó minőségben, illetve kis méretben, akkor semmi akadálya, hogy a gyűrűkbe véssem számotokra!

37945565_498326807290891_3923455124566966272_n.jpg

...és Nektek milyen karikagyűrűtök lesz?

Ezúttal is ott voltam a Wedding Pop-up Bazáron!

Március 2-án velem is találkozhattatok a 10. Wedding Pop-up Bazáron a The Studios-ban.

Köszönöm Mindenkinek, aki eljött! Remélem, jól éreztétek magatokat, és választ kaptatok az összes karikagyűrűkel kapcsolatos kérdésetekre! :) Ezúttal is, nagyon jól sikerült az expo! Örültem, hogy ilyen sok régi, és persze új ismerőssel találkozhattam. Szuper volt beszélgetni Veletek!

Az eseményről az M2 stábja is tudósított. A riportban az idén leginkább keresett karikagyűrű típusokat mutattam be. Nézzétek meg a videót:

Néhány fotóm a Wedding Pop-up Bazár, exkluzív esményéről:

52890273_492674497930328_113293862809632768_n.jpg

52893175_328289447688895_3985524742093275136_n.jpg

53121589_539675513220723_665153282959736832_n.jpg

53231485_2131491280305258_3996763065189138432_n.jpg

Személyes időpont foglaláshoz hívjátok a következő számot: 06 20/ 436 6591. �

Interjú készült velem!

A velem készült interjúért kattints ide!

Borbély Gabriella, a Jewellery Page bloggere interjút készített velem, a saját műhely-üzletem megnyitása kapcsán. A cikkből sok mindent megtudhattok rólam. Mesélek többek között arról is, hogy miért lettem ékszerész, mit szeretek legjobban ebben a szakmában és milyen eredményeimre vagyok a legbüszkébb eddigi munkám során. Ha szeretnél jobban megismerni, a közös munka megkezdése előtt: irány a link!

Köszönet az interjúért Gabriellának!

img_9934.jpg

Esküvői stílusok és a hozzájuk passzoló gyűrűk

Mindig tengerparti esküvőről álmodoztál? Esetleg a borvidékek hangulata áll közelebb hozzád? A hagyományos lagzikat kedveled, vagy ellenkezőleg, valami modernebbre vágysz? Manapság rengeteg esküvői stílus és tematika közül választhattok! Új posztomban a legnépszerűbb variációkhoz ajánlok karikagyűrűket!

1. Esküvő a fák alatt

A ceremóniát, a vacsorát vagy épp a bulizást sokan szeretnék egy kerthelyiségben, parkban, esetleg erdei környezetben tartani. A napsütés és a meleg elől védelmet nyújtanak az árnyas fák. A természet szabadságot, meghittséget és belsőséges hangulatot sugároz. A sok zöld, az apró lámpások, a rusztikus dekoráció, a natúr anyagok és a természetes fények egyszerű eleganciát árasztanak. Pont, mint a mesékben! Ha Ti is ilyen stílusú esküvőre vágytok, akkor olyan gyűrűket ajánlok, amiknek a formavilága, a felületkialakítása vagy az egyedi gravírozása dominál. Emellett kevesebb drágakőben gondolkodnék.

erdo.jpg

2. Ceremónia a tengerparton

Kristálytiszta víz, gyönyörű part, lágy szellők és nyugalom… Ha egzotikus tengerparti esküvőt vagy romantikus tóparti ceremóniát szeretnétek, akkor tökéletes választás lehet a fehérarany gyűrűpár. Ez a szín nagyszerűen fog passzolni a világos árnyalatokhoz és a légies dekorációhoz. A fényes felület, amit egy-két apró gyémánt díszít, a víz csillogására emlékeztethet. A tenger hullámzása pedig visszaköszönhet, például a gravírozott ujjlenyomatotokban. A féldomború kialakítást javaslom, ami egyszerre nyújt kényelmes viseletet, illetve a lágy formavilág miatt, passzol ehhez a tematikához!

tenger.jpg

3. Esküvő a kastélyban

Ha a Nagy Napon egy kis fényűzésre, csillogásra és történelmi bájra vágytok, akkor ideális választás lehet számotokra egy vidéki kastély. A díszudvarban tartott eskü, a közös fotózkodás a kertben, illetve a vacsora az impozáns szalonban igazi királynői hatást kelt! Ideális ez az esküvői stílus, ha a saját tündérmesétek átélése a cél! Nyugodtan választhattok díszesebb gyűrűket: színes köveket, ornamentikus gravírozást vagy különböző színű aranyból készült darabokat. Keressetek bizalommal, és tervezzük meg együtt a látványos, ugyanakkor ízléses és elegáns karikagyűrűtöket!

kastely.jpg

4. Borvidéki romantika

Elvarázsolnak a hegyek, dombok lankái, a szőlőtökék és a különleges táj? Már tudjátok, hogy egy borvidék a tökéletes esküvői helyszín számotokra? Abszolút megértem, hiszen a kilátásnak, a térnek és a zöld környezetnek megvan a sajátos romantikája. A balatoni régió borászatai, az elmúlt években a házasulandó párok kedvelt célpontjaivá váltak. Ehhez az esküvői tematikához, kitűnően passzolnak a rozérarany ékszerek, amik a nyár esti koccintásokra fognak emlékeztetni benneteket. A domború kialakítás a szőlőszemekre, a fényes felület a borra utalhat. Az esküvő dátuma vagy egymás neve a gyűrűkbe gravírozva, még személyesebbé teheti a végeredményt!

borvidek.jpg

5. Vintage esküvő

Az utóbbi években, nagy divatnak örvend a régies stílus, a természetes anyagok, a pasztellszínek és a retro hangulat az esküvőkön. A mécsesek, a csipke és a szalag, vagy épp a hófehér porcelán, a virágfüzérek és a polaroid fotók igazi vintage összhatást keltenek. Ha ebben a tematikában gondolkodtok, elengedhetetlen kellék lehet egy stílusos veterán autó vagy robogó! Antik és koptatott bútorok segítségével pedig még látványosabbá válhat a dekoráció. A vintage stílushoz, klasszikus sárgaarany karikagyűrűpárt javaslok, féldomború kialakítással. Ez az a fazon, ami leginkább tükrözi a régi esküvők hangulatát.

vintagee.jpg

Forduljatok hozzám bizalommal: tervezzük meg együtt karikagyűrűiteket, a rátok szabott stílusban! Vegyétek fel velem a kapcsolatot: ITT!

A szöveget készítette: Borbély Gabriella – Jewellery Page

Személyre szabott szolgáltatások a tökéletes karikagyűrűkért!

Közös életetek során szeretnétek olyan gyűrűket viselni, amik valóban megfelelnek egyéni igényeiteknek? Sőt, nem lenne rossz az sem, ha egy számotokra fontos szimbólum vagy dátum is rákerülne az ékszerre? Ha ezekre a kérdésekre igennel válaszoltatok, akkor jó helyen jártok!

Karikagyűrű-szakértőként nem csak az ékszerek elkészítésével foglalkozom: személyre szabott szolgáltatásokkal garantálom, hogy a végeredmény olyan lesz, amit egy életen át büszkén viseltek majd!

6 lépés az egyedi karikagyűrűkért:

  1. Kötetlen személyes tanácsadás

Első lépésként, fontos, hogy megismerjem, milyen elképzeléseitek vannak a tökéletes karikagyűrűkről. Egyeztessünk időpontot, és látogassatok el hozzám egy kötetlen hangulatú tanácsadásra, ahol egy finom kávé vagy üdítő mellett, közösen megtervezzük a gyűrűket! A személyes találkozón lehetőségetek nyílik arra, hogy elmondjátok ötleteiteket, illetve azt, hogy mi tetszik és mi az, ami kevésbé.

Tájékozódhattok a lehetőségekről és a költségekről, megnézhetitek a különböző gyűrűfajtákat, stílusokat és modelleket. Az ékszerek felpróbálása során, pedig fény derülhet a legfontosabb esztétikai és praktikus tényezőkre. Kiderül, melyik gyűrű az, amelyik valóban jól áll, ugyanakkor kényelmes is. Emellett szintén elengedhetetlen a pontos méret, illetve a kellő szélesség meghatározása.

1.jpg

  1. A karikagyűrűk megrendelése

 A személyes tanácsadást, és a konkrét tervezek felvázolását követően kerül sor a gyűrűk megrendelésére. Pontosítunk minden szükséges részletet, a költségeket és a határidőket. Itt szeretném megjegyezni, hogy a gyűrűk átvételkor, semmi esetre sem kerülnek majd többe, mint, amiben előzetesen megállapodtunk. Azaz, nincsenek rejtett költségek! Már a megrendeléskor, pontosan tudni fogjátok a végösszeget.

A karikagyűrűk elkészítéséhez, jelképesen a teljes ár 10%-ának kifizetésre lesz szükség. A műhelyben végzett munkát követően, a majdnem végleges állapotú ékszereket, a következő találkozón próbálhatjátok majd fel. Természetesen, a számotokra fontos határidőkhöz igazodva dolgozom, mert tudom, mennyire fontos nektek, hogy minden tökéletesen összeálljon az esküvőre.

2.jpg

  1. A gyűrűk elkészítése

Minden megrendelőm karikagyűrűjét magam készítem el, a saját műhelyemben. Hiszek az egyedi, kézzel alkotott darabokban, amiket – az első tervek felvázolásán keresztül, egészen az utolsó simításokig – én valósíthatok meg. Az, hogy egyedül viszem végig veletek ezt a folyamatot, több szempontból is előnyös. Amikor a műhelyben készítem majd az ékszereket, pontosan tudni fogom, hogy mit kértetek tőlem a személyes találkozón.

Mire legközelebb látjuk egymást, már a gyűrűkkel várlak benneteket, amik szinte teljesen elkészültek már. Az egyedi vésések és díszítések hiányoznak csak a felületről, illetve a drágakövek a gyűrűkből. Ezek a felpróbálás és az esetleges méretre igazítás után készülnek majd el.

3.jpg

  1. Próba, illetve az egyedi díszítések pontosítása

Nagyon fontos, hogy felpróbáljátok a gyűrűket, mielőtt bármiféle díszítés kerülne rájuk. Ez azért lényeges lépés mert, ha igazítani kell valamiért a körméreten, az még gond nélkül megoldható ebben a fázisban. Különösen fontos ez, abban az esetben, ha olyan gyűrűk mellett döntötök, amiket körbe végig vésés vagy kövek díszítenek.

A felpróbálás során véglegesítünk minden apró részletet. Meghatározzuk, hogy szeretnétek-e köveket a gyűrűkbe, ha igen, hány darabot, hova és milyen színben. Valamilyen egyedi minta, dátum, szó, esetleg egymás neve, még személyesebbé teheti az ékszereket! Sőt, akár az ujjlenyomataitok is belekerülhetnek a gyűrűkbe! Arról szintén ti dönthettek, hová kerüljön a vésés: a belső-, vagy a külső felületre?

4.jpg

  1. Utolsó simítások

Amennyiben szükséges, igazítok a méreten, az apró részleteken, majd a kért minták is belekerülhetnek a gyűrűkbe. Felkutatom, és megveszem a legszebb köveket, annak érdekében, hogy tökéletes legyen a végeredmény. Természetesen, átadáskor minden drágakő mellé, megkapjátok azok eredetiség igazolását is, illetve egy 7 pontos tanúsítványt a garanciákról. Ellátom a gyűrűket fémjelzéssel, ami azt a célt szolgálja, hogy igazoljam az arany hitelességét.

A műhelymunka utolsó lépése: az ékszerek megtisztítása és kifényesítése. Az elkészült karikagyűrűket végül dokumentálom, befotózom, majd egyedi díszdobozba helyezem. Előre egyeztetett időpontban várlak titeket, hogy átadhassam az elkészült darabokat!

5.jpg

  1. A karikagyűrűk átadása

Számos párral, aki engem bíz meg gyűrűjük elkészítésével, mire az átadásra kerül a sor, már szinte baráti viszony alakul ki közöttünk. Köszönöm nekik az őszinteséget és a bizalmat, amivel megtisztelnek! Nagy öröm számomra, ha segíthetek valóra váltani a hozzám fordulók elképzeléseit. A gyűrűk átadása mindig szuper élmény, jó érzés látni, hogy elégedettek a munkámmal.

A jövőre nézve, elmondok minden lényeges tudnivalót a gyűrűk tisztításáról és az általam vállalt 7 pontos garanciáról (további infókért, keress bátran!), majd sor kerül a végösszeg kifizetésére. Távozás után pedig, ha további kérdésetek merülne fel az ékszerek karbantartásával kapcsolatban, ne habozzatok, megkeresni engem! Ti is személyre szabott karikagyűrűkre vágytok? Vegyétek fel velem a kapcsolatot ITT!

img_9690.jpg

A szöveget készítette: Borbély Gabriella – Jewellery Page

Milyen karikagyűrű illik hozzátok?

 

montazs.jpg

Szeretnétek megtudni, hogy milyen gyűrű passzol hozzátok?

Akkor van egy jó hírem! :) Készítettem egy tesztet, amit, ha kitöltötök, könnyedén megtudhatjátok, hogyan nézne ki a számotokra ideális gyűrű!

Kíváncsiak vagytok?

Nincs más dolgotok, mint a linkre kattintani, majd válaszolni 6 egyszerű kérdésre, ezután pedig azonnal megmutatom nektek a hozzátok illő gyűrűket!

Kalandra fel! Kattintsatok a linkre:

→ Nagy Karikagyűrű Teszt ←

Karikagyűrű típusok

fullsizerender_5.jpg

Karikagyűrűk készülőben, Saját fotó 

A karikagyűrűket a keresztmetszetük alapján két fő csoportba lehet sorolni: négyzetes és féldomború.

Négyzetes

Megjelenésében erre szokták mondani, hogy modern vagy egyszerű. Ez igaz is, mert ennél a fazonnál egyszerűbbet nem lehet készíteni. Az ilyen típusú gyűrűknek az ereje és a szépsége az egyszerűségükben rejlik.

A viszonylag nagy és sima felület alkalmas arra, hogy igény esetén akár bonyolultabb vésés is rákerüljön vagy például kövekkel díszítsük. A karikagyűrűk szélessége általában 4 és 6 milliméter közé tehető. Ha ez a fazon tetszik, a végső döntés előtt, mindenképpen próbáld fel, mert nem mindenki tartja kényelmesnek az ilyen típusú gyűrűt.

duna_arany_4.jpg

Négyzetes sárgaarany karikagyűrű pár "Duna" - Saját kollekció

narva_feher_2.jpg

Négyzetes fehérarany karikagyűrű pár briliánsokkal "Narva" - Saját kollekció 

Féldomború

Ez tulajdonképpen a klasszikus fazonú karikagyűrű. Előnye, hogy soha nem megy ki a divatból! Ha James Bond egyszer esküvőre adná a fejét, akkor tuti ilyen gyűrűje lenne! Ezzel a fazonnal, egyszerűen nem lehet mellényúlni! Természetesen az ilyen típusú gyűrűket is egyedibbé lehet tenni: vésés vagy kövek segítségével. A gyűrűk szélessége ebben az esetben is 4 és 6 milliméter között szokott alakulni. Ez a lehető legkényelmesebb fazonú gyűrű az összes közül! A féldomború keresztmetszetnek köszönhetően, szinte érezhetetlen hordás közben.

temze_arany_1.jpg

Féldomború sárgaarany karikagyűrű pár "Temze" - Saját kollekció

blanda_feher_3.jpg

Féldomború fehérarany karikagyűrű pár briliánsokkal "Blanda" - Saját kollekció

Természetesen a karikagyűrűk fazonjának csak a képzelet szab határt. Minden párnak azt szoktam javasolni, hogy a klasszikusan kialakult formáktól csak abban az esetben térjünk el, ha az indokolt. Nem véletlenül alakultak ki ezek a fazonok! Gyűrűiteket mindennap hordani fogjátok, így fontos, hogy kényelmesek legyenek. Természetesen egyedi dolgokat is meg lehet oldani, de fontos, hogy gondos tervezés előzze meg a kivitelezést.

Az aranyszabály pedig, amit nem szabad elfelejteni: a kevesebb néha több! Ha mégis egyedibbé szeretnétek tenni gyűrűiteket: itt olvashattok róla bővebben.

Ha további kérdéseitek merültek fel a témával kapcsolatban, keressetek bátran!

Mitől lesz egyedi a karikagyűrűd?

fullsizerender_1.jpg

Karikagyűrű belső ujjlenyomattal, Saját készítés

Ha a karikagyűrűtöket ékszerésznél készíttetitek, akkor valószínűleg kézzel fog készülni, így több lehetőségetek van, valami személyeset csempészni bele. Nézzük a legnépszerűbb lehetőségeket!

Vésés

A vésés, ami kerülhet a külső vagy a belső felületre is, még személyesebbé teheti a gyűrűtöket. Ha kívülre kerül, akkor ott idővel megkophat. Így amennyiben ebben gondolkodtok, érdemes odafigyelni a tervezésénél arra, hogy a minta elég mély legyen, és így ellenálljon az időnek. Egyébként ez inkább technikai kérdés, amit az ékszerésznek kell profin megoldani. Emellett kifejezetten ajánlani szoktam a gyűrűk belső felületének vésését. Szerintem sokkal személyesebbé teheti a gyűrűtöket egymás neve, ujjlenyomata, egy számotokra fontos dátum vagy bármi olyan gondolat és minta, ami összeköt benneteket.

img_1048.JPG

Karikagyűrűpár belső véséssel, Saját készítés, Fotó: Sárosi Brigitta

Kevés olyan hölggyel találkoztam, aki egy gyémántra nemet tudott volna mondani. :) Karikagyűrűbe én csakis gyémántot vagy zafírt ajánlok, mert ezek bírják leginkább a „gyűrődést”, így még 100 év múlva is gyönyörűek lesznek a kövek. A cirkóniával díszített gyűrűt jobb elfelejteni! Maximum 5 évet bír ki egy ilyen kő, utána nem csak, hogy nem lesz már szép, de kifejezetten csúnyává válik. Ha köves gyűrűt szeretnél, akkor inkább válassz egy apró gyémántot, mint 10 utánzatot!

A kövek gyűrűbe foglalásának több módja van, amivel akár kifejezetten egyedi megjelenést is el lehet érni. Ehhez természetesen egy tapasztalt ékszerészre lesz szükségetek.tevere_feher_4.jpg

Fehérarany gyűrűpár gyémántokkal "Tevere", Saját kollekció

maros_feher_1.jpg

Fehérarany gyűrűpár gyémántokkal "Maros", Saját kollekció

Több szín

Gyűrűitek készülhetnek egyszerre több színű aranyból is. Leggyakrabban a sárga- és fehérarany kombinációját szokták kérni. Ezeknél a gyűrűknél általában csak a képzelet és a pénztárca szab a határokat, hisz végtelen számú variációs lehetőség van. Véleményem szerint, azonban nem érdemes túlkombinálni a dolgot! Főleg akkor, ha nincs mögöttes jelentése, hiszen nem biztos, hogy ami ma tetszik, az 10 év múlva is tetszeni fog.

Érdemes a "kevesebb néha több" elvet szem előtt tartani!

fullsizerender_4.jpg

Többszínű aranygyűrű pár, Saját készítés 

Minden párnak azt szoktam javasolni, hogy a klasszikusan kialakult formáktól csak abban az esetben térjünk el, ha az indokolt. Nem véletlenül alakultak ki ezek a fazonok! Gyűrűiteket mindennap hordani fogjátok, így fontos, hogy kényelmesek legyenek. Természetesen egyedi dolgokat is meg lehet oldani, de fontos, hogy gondos tervezés előzze meg a kivitelezést. Az aranyszabály pedig, amit nem szabad elfelejteni: a kevesebb néha több!