Németh Bálint - Karikagyűrű-szakértő 06 20 436 65 91

Németh Karikagyűrű

Németh Karikagyűrű

Karikagyűrű típusok

2017. január 08. - nebalint

fullsizerender_5.jpg

Karikagyűrűk készülőben, Saját fotó 

A karikagyűrűket a keresztmetszetük alapján két fő csoportba lehet sorolni: négyzetes és féldomború.

Négyzetes

Megjelenésében erre szokták mondani, hogy modern vagy egyszerű. Ez igaz is, mert ennél a fazonnál egyszerűbbet nem lehet készíteni. Az ilyen típusú gyűrűknek az ereje és a szépsége az egyszerűségükben rejlik.

A viszonylag nagy és sima felület alkalmas arra, hogy igény esetén akár bonyolultabb vésés is rákerüljön vagy például kövekkel díszítsük. A karikagyűrűk szélessége általában 4 és 6 milliméter közé tehető. Ha ez a fazon tetszik, a végső döntés előtt, mindenképpen próbáld fel, mert nem mindenki tartja kényelmesnek az ilyen típusú gyűrűt.

duna_arany_4.jpg

Négyzetes sárgaarany karikagyűrű pár "Duna" - Saját kollekció

narva_feher_2.jpg

Négyzetes fehérarany karikagyűrű pár briliánsokkal "Narva" - Saját kollekció 

Féldomború

Ez tulajdonképpen a klasszikus fazonú karikagyűrű. Előnye, hogy soha nem megy ki a divatból! Ha James Bond egyszer esküvőre adná a fejét, akkor tuti ilyen gyűrűje lenne! Ezzel a fazonnal, egyszerűen nem lehet mellényúlni! Természetesen az ilyen típusú gyűrűket is egyedibbé lehet tenni: vésés vagy kövek segítségével. A gyűrűk szélessége ebben az esetben is 4 és 6 milliméter között szokott alakulni. Ez a lehető legkényelmesebb fazonú gyűrű az összes közül! A féldomború keresztmetszetnek köszönhetően, szinte érezhetetlen hordás közben.

temze_arany_1.jpg

Féldomború sárgaarany karikagyűrű pár "Temze" - Saját kollekció

blanda_feher_3.jpg

Féldomború fehérarany karikagyűrű pár briliánsokkal "Blanda" - Saját kollekció

Természetesen a karikagyűrűk fazonjának csak a képzelet szab határt. Minden párnak azt szoktam javasolni, hogy a klasszikusan kialakult formáktól csak abban az esetben térjünk el, ha az indokolt. Nem véletlenül alakultak ki ezek a fazonok! Gyűrűiteket mindennap hordani fogjátok, így fontos, hogy kényelmesek legyenek. Természetesen egyedi dolgokat is meg lehet oldani, de fontos, hogy gondos tervezés előzze meg a kivitelezést.

Az aranyszabály pedig, amit nem szabad elfelejteni: a kevesebb néha több! Ha mégis egyedibbé szeretnétek tenni gyűrűiteket: itt olvashattok róla bővebben.

Ha további kérdéseitek merültek fel a témával kapcsolatban, keressetek bátran!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemethkarikagyuru.blog.hu/api/trackback/id/tr6412109133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása