Németh Bálint - Karikagyűrű-szakértő 06 20 436 65 91

Németh Karikagyűrű

Németh Karikagyűrű

Mitől lesz egyedi a karikagyűrűd?

2016. december 31. - nebalint

fullsizerender_1.jpg

Karikagyűrű belső ujjlenyomattal, Saját készítés

Ha a karikagyűrűtöket ékszerésznél készíttetitek, akkor valószínűleg kézzel fog készülni, így több lehetőségetek van, valami személyeset csempészni bele. Nézzük a legnépszerűbb lehetőségeket!

Vésés

A vésés, ami kerülhet a külső vagy a belső felületre is, még személyesebbé teheti a gyűrűtöket. Ha kívülre kerül, akkor ott idővel megkophat. Így amennyiben ebben gondolkodtok, érdemes odafigyelni a tervezésénél arra, hogy a minta elég mély legyen, és így ellenálljon az időnek. Egyébként ez inkább technikai kérdés, amit az ékszerésznek kell profin megoldani. Emellett kifejezetten ajánlani szoktam a gyűrűk belső felületének vésését. Szerintem sokkal személyesebbé teheti a gyűrűtöket egymás neve, ujjlenyomata, egy számotokra fontos dátum vagy bármi olyan gondolat és minta, ami összeköt benneteket.

img_1048.JPG

Karikagyűrűpár belső véséssel, Saját készítés, Fotó: Sárosi Brigitta

Kevés olyan hölggyel találkoztam, aki egy gyémántra nemet tudott volna mondani. :) Karikagyűrűbe én csakis gyémántot vagy zafírt ajánlok, mert ezek bírják leginkább a „gyűrődést”, így még 100 év múlva is gyönyörűek lesznek a kövek. A cirkóniával díszített gyűrűt jobb elfelejteni! Maximum 5 évet bír ki egy ilyen kő, utána nem csak, hogy nem lesz már szép, de kifejezetten csúnyává válik. Ha köves gyűrűt szeretnél, akkor inkább válassz egy apró gyémántot, mint 10 utánzatot!

A kövek gyűrűbe foglalásának több módja van, amivel akár kifejezetten egyedi megjelenést is el lehet érni. Ehhez természetesen egy tapasztalt ékszerészre lesz szükségetek.tevere_feher_4.jpg

Fehérarany gyűrűpár gyémántokkal "Tevere", Saját kollekció

maros_feher_1.jpg

Fehérarany gyűrűpár gyémántokkal "Maros", Saját kollekció

Több szín

Gyűrűitek készülhetnek egyszerre több színű aranyból is. Leggyakrabban a sárga- és fehérarany kombinációját szokták kérni. Ezeknél a gyűrűknél általában csak a képzelet és a pénztárca szab a határokat, hisz végtelen számú variációs lehetőség van. Véleményem szerint, azonban nem érdemes túlkombinálni a dolgot! Főleg akkor, ha nincs mögöttes jelentése, hiszen nem biztos, hogy ami ma tetszik, az 10 év múlva is tetszeni fog.

Érdemes a "kevesebb néha több" elvet szem előtt tartani!

fullsizerender_4.jpg

Többszínű aranygyűrű pár, Saját készítés 

Minden párnak azt szoktam javasolni, hogy a klasszikusan kialakult formáktól csak abban az esetben térjünk el, ha az indokolt. Nem véletlenül alakultak ki ezek a fazonok! Gyűrűiteket mindennap hordani fogjátok, így fontos, hogy kényelmesek legyenek. Természetesen egyedi dolgokat is meg lehet oldani, de fontos, hogy gondos tervezés előzze meg a kivitelezést. Az aranyszabály pedig, amit nem szabad elfelejteni: a kevesebb néha több!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemethkarikagyuru.blog.hu/api/trackback/id/tr9212086393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása